Turkse Kip met Bulgur, Tavuk Kapama
750 g kippendijen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 rode punt paprika
1,5 cup bulgur, ongeveer 250 g
600 ml heet water
2 eetlepels rode paprika puree of tomatenpuree
100 g diepvries doperwten en wortel mix
1 tomaat
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel oregano
1 theelepel rode paprika poeder
1/2 theelepel pul biber
1/4 theelepel komijn
1/2 theelepel gedroogde munt
1 theelepel zout
1/4 zwarte peper
Platte peterselie om te garneren
Verhit een ovenbestendige pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de kippen dijen om en om tot ze licht bruin zijn. Haal ze uit de pan en leg ze apart in een kom.
Snijd de knoflook, ui en rode puntpaprika grof en bak ze in dezelfde pan gedurende 5 minuten in het achtergebleven vocht en olie van de kip.
Voeg de paprikapuree, oregano, komijn, pul biber, gerookt paprikapoeder, gedroogde munt, zout en zwarte peper toe aan de pan. Roer alles goed door.
Voeg de bulgur toe aan de pan en meng alles goed.
Voeg de bevroren erwten en wortel mix toe aan de bulgur.
Giet 600 ml heet water in de pan en leg de kippen dijen terug in de pan.
Snijd de tomaat in 4-5 stukken en verdeel ze over de pan.
Laat het gerecht 5 minuten pruttelen op het fornuis. En zet het vuur af.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak nog eens 30 minuten totdat het vocht is geabsorbeerd door de bulgur.
Serveer de Turkse kip met bulgur en garneer met verse peterselie.