Turkse Aardappelsalade

 
Turkse Aardappelsalade

Paar aardappelen (stuk of 5, naar hoeveel je wil

1 rode ui

Paar takjes peterselie

Sap van 1 citroen

1 eetlepel Sumak

1 theelepel gemalen komijn

2 eetlepels olijfolie extra vierge

Versgemalen peper & grof zeezout

Schil en was de aardappelen en kook ze ongeveer 15 minuten. Niet te ver, dan vallen ze uit elkaar.

Laat ze even uitstomen en afkoelen. (Eventueel even in de koelkast)

Snij intussen de rode ui door de helft en snij deze in fijne dunne halve ringen.

Hak de peterselie fijn.

Maak een sausje van de peterselie, komijn, sumak, peper, zout, citroensap en olijfolie. Roer dit goed door elkaar en laat even staan.

Snij de aardappelen in grove blokjes en haal ze voorzichtig beetje 1 voor 1 door het sausje.

Serveer ze in een mooie schaal en verdeel de rode ui er overheen.