Stifado met kip
800 gram kipdijfilets
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien
3 teentjes knoflook
5 takjes tijm
0.25 theelepel kaneel
100 milliliter rode wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
150 gram feta
Dep 800 g kipdijfilet droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan. Bak de kip in 5 min. aan beide kanten lichtbruin.
Snipper intussen 2 rode uien grof en snijd 3 teentjes knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Fruit in het bakvet de ui, knoflook en de blaadjes van 5 takjes tijm 2 min. Schep ¼ tl kaneel erdoor. Schenk 100 ml rode wijn in de pan. Voeg 1 blik tomatenblokjes (400 g) toe en breng aan de kook.
Leg de kipdijfilet terug in de pan en stoof op een lage stand afgedekt in 30 min. gaar. Breng de stifado op smaak met zout en peper.
Verkruimel 150 g feta grof erboven en bestrooi naar wens met wat extra tijmblaadjes.