Marokkaanse kip met abrikozen en amandel
0.5 bosje koriander
0.5 bosje peterselie
1 ui (in stukken)
3 teentjes knoflook
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemberpoeder (djahé)
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
4 kippenbouten
125 gram gedroogde abrikozen
75 gram blanke amandelen
Houd wat koriander achter voor de garnering. Hak de rest van de koriander met de peterselie, ui en knoflook fijn in de keukenmachine. Roer 4 eetlepels olijfolie, de gemberpoeder, paprikapoeder, kurkuma en een mespuntje peper erdoor. Wrijf de kip in met deze marinade en laat 15 minuten marineren.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip rondom aan. Voeg de marinade en een scheut water toe en stoof de kip afgedekt in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de abrikozen toe.
Verwarm de ovengrill voor. Neem de kippenbouten uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Bestrijk met de rest van de olijfolie en rooster de kip 4-5 minuten niet te dicht onder de ovengrill.
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Schep de abrikozen uit de braadpan en kook de saus iets in. Serveer de kip met de abrikozen en de saus. Bestrooi met de amandelen en overige koriander. Lekker met couscous of rijst.
Bereidingstip
Vervang de abrikozen in dit recept door groene olijven.
Verdeel partjes gekookt ei in plaats van amandelen over de kip.