Kip Ketjap (Ajam Ketjap)

 
Kip Ketjap (Ajam Ketjap)

Ingrediënten (2 personen)

• 200 g (scharrel) kipfilet, gesneden in blokjes 

• Peper (naar smaak) 

• Ketoembar (optioneel, naar smaak) 

• 160 ml Ketjap  

• 1.5 tl  gehakte knoflook 

• 1/4 lente-ui, gesneden in ringetjes 

• Olie 

Bereidingswijze 

1. Snijd de kipfilet in blokjes en de lente-ui in ringetjes. 

2. Meng in een kom de kipfiletblokjes met de peper en de ketoembar. 

3. Neem een pan met anti-aanbaklaag en doe de kipfiletblokjes in de pan zonder olie. Blijf omroeren tot de kip een mooi bruin randje krijgt. Giet een scheutje olie in de pan en fruit de gehakte knoflook mee. 

4. Voeg de lente-ui en de Ketjap Manis toe. Laat het geheel ongeveer 10 minuten op zacht vuur sudderen tot de kip zacht en gaar is. 

5. Serveer met witte rijst. Basmati