Italiaanse kruidengehaktballetjes in romige oreganosaus
500 gram rundergehakt
1 ei (losgeklopt)
4 eetlepels broodkruim of
4 eetlepels paneermeel
4 eetlepels verse Italiaanse kruiden (gehakt)
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
100 gram zwarte olijven (gehalveerd, zonder pit)
125 milliliter droge witte wijn
125 gram mascarpone
0.5 eetlepel verse oregano of
1 theelepel gedroogde oregano
1 handje platte peterselie (fijngehakt)
Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de gemengde Italiaanse kruiden, zout en peper. Vorm er met vochtige handen kleine balletjes van.
Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes lichtbruin. Schep de knoflook en olijven erdoor en bak circa 2 minuten mee.
Blus af met de wijn en roer de mascarpone en oregano erdoor. Schep om en laat de gehaktballetjes circa 10 minuten garen in de saus.
Bestrooi met de peterselie. Lekker met penne met kruidenolie en broccoli.
Bereidingstip :
Meng 2 ansjovisfilets, in stukjes, door het gehakt.
Vervang de mascarpone in dit recept door roomkaas.