Chinese sinaasappelkip
4 kipfilets [ hoeveelheid zelf aanpassen ]
3 eieren
60 gram maïzena
60 gram bloem
Zout
Olie
VOOR DE SAUS:
240 milliliter sinaasappelsap
90 gram suiker
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels sojasaus
1/4 theelepel gember
1/4 theelepel knoflookpoeder of 2 knoflookteentjes
1/2 theelepel chilivlokken
Rasp van 1 sinaasappel
1 Voeg in een middelgrote pan de sinaasappelsap, suiker, azijn, sojasaus, gember, knoflook en rode chilivlokken toe. Verwarm dit geheel 3 minuten.
Klop in ene kleine kom 1 eetlepel maïzena met 2 eetlepels water tot een pasta. Voeg het geheel al roerend toe aan de sinaasappelsaus. Laat het mengsel nog 5 minuten koken tot het begint in te dikken. Zodra het is ingedikt, haal je het van het vuur en voeg je de sinaasappelschil toe.
Zet de saus even opzij en ga verder met de kip. Wil je dit gerecht serveren met rijst? Breng dan nu ook een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking gaar.
Doe de bloem en maïzena in een ondiepe schaal of op een bordje. Voeg een flinke snuf zout toe en meng het geheel met elkaar.
Klop de eieren los in een andere ondiepe schaal.
Doop de stukjes kip in het eimengsel en vervolgens in het bloemmengsel. Leg ze op een bord.
Verhit een laagje olie van zo’n 3 centimeter in een pan op middelhoge vuur. Bak de stukjes kip in de olie totdat ze goudbruin zijn. Laat de kip uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.
Schep de kip door de sinaasappelsaus en serveer met wat rijst en bosui.eetlepel maïzena