Zuurkoolstamppot met Babi ketjap
5 el ketjap manis
1 teentje knoflook – geraspt
sap van 1/2 limoen
1/2 tl Chinees vijfkruidenpoeder
2 el neutrale olie
4 speklapjes
Zuurkoolstamppot
1 kg kruimige aardappelen – geschild en in stukken
500 g zuurkool
50 g boter
2 el ketjap manis
1 teentje knoflook – geraspt
1 cm gember – geraspt
1/2 tl nootmuskaat
peper en zout
Roer alle ingrediënten voor de babi ketjap-marinade door elkaar en schenk deze bij de speklapjes. Laat de speklapjes marineren terwijl je de zuurkoolstamppot maakt.
Doe voor de zuurkoolstamppot de aardappelen samen met de zuurkool in een pan. Schenk hier water bij tot alles onder staat en kook de aardappelen met zuurkool in 25 minuten gaar.
Giet de aardappelen met de zuurkool af en stamp fijn met een aardappelstamper.
Voeg de boter, ketjap, knoflook, gember, nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe.
Bak de speklapjes in koekenpan op hoog vuur, ongeveer 3-4 minuten per kant. Pas op dat de marinade niet verbrandt.
Serveer de zuurkoolstamppot met de babi ketjap en sambal of crispy chili oil.