Zoetzure Kip


 


Zoetzure Kip

200 gram Kipfilet  

2 eetlepels Maizena  

2 eetlepels Zonnebloemolie  

2 stuks Paprika  

1 stuk Ui  

125 gram Ananas  

1 snufje Chilivlokken  

Serveer met rijst

Saus:

2 eetlepels Ananassap  

1 eetlepel Water  

1 eetlepel Appelazijn  

1 theelepel Sojasaus  

1/2 theelepel Vissaus  

1 eetlepel Donkere basterdsuiker  

1 eetlepel Ketchup  

1 theelepel Maizena  

In een steelpan mengen wij ananassap met water, appelazijn, sojasaus, bruine suiker, ketchup en maizena. Breng het aan de kook en als de saus dikker begint te worden, haal je de pan van het vuur.

Snijd de ui, de ananas en de paprika in grove blokjes.

Snijd de kipfilet in blokjes en meng het met de maizena. In een koekenpan bakken wij de kipfilet krokant, bruin en gaar. Haal het uit de pan en plaats het op een bord en zet het apart.

Voeg de ui toe aan dezelfde koekenpan. Wanneer het uitje glazig is geworden, voegen wij de paprika’s toe en bakken wij deze nog 2 tot 3 minuten mee. Voeg de kipfilet terug aan de pan en verwarm de kipfilet gedurende 1 minuut weer mee. Voeg de zoetzure saus toe en de ananas. Mix het goed en breng eventueel extra op smaak met chilivlokken en een snuf zout.

Serveer de zoetzure kip met rijst of noedels.