Tropische nasi met ananas
350 gram basmati rijst
±200 gram tofublokjes
300-400 gram verse ananas
1 theelepel Thaise rode currypasta
70 gram ongezouten cashewnoten
300 gram spitskool
3 stengels lente-ui
1 rode paprika
1 rode ui
3 teentjes knoflook
wokolie
Kook de rijst gaat volgens de bereidingswijze op de verpakking
Maak de groenten schoon en verwijder de zaadlijst uit de paprika
Snij de spitskool in dunne reepjes en de paprika in blokjes
Hak de ui en knoflook fijn en verhit wat wokolie in een wok
Roerbak de ui 1 minuut, voeg daarna de spitskool, tofu, cashewnoten, paprika en knoflook toe
Wok het geheel voor 5 minuten, snij ondertussen de ananas in blokjes
Voeg de ananas toe aan de groenten en wok 2 minuten
Snij de lente-ui in ringen en voeg deze toe aan de groenten
Meng de currypasta door de groenten, voeg eventueel een beetje water toe
Schep de rijst door het gerecht en roerbak kort
Serveer vervolgens warm