Tropische nasi met ananas


 

Tropische nasi met ananas

350 gram basmati rijst

±200 gram tofublokjes

300-400 gram verse ananas

1 theelepel Thaise rode currypasta

70 gram ongezouten cashewnoten

300 gram spitskool

3 stengels lente-ui

1 rode paprika

1 rode ui

3 teentjes knoflook

wokolie

Kook de rijst gaat volgens de bereidingswijze op de verpakking

Maak de groenten schoon en verwijder de zaadlijst uit de paprika

Snij de spitskool in dunne reepjes en de paprika in blokjes

Hak de ui en knoflook fijn en verhit wat wokolie in een wok

Roerbak de ui 1 minuut, voeg daarna de spitskool, tofu, cashewnoten, paprika en knoflook toe

Wok het geheel voor 5 minuten, snij ondertussen de ananas in blokjes

Voeg de ananas toe aan de groenten en wok 2 minuten

Snij de lente-ui in ringen en voeg deze toe aan de groenten

Meng de currypasta door de groenten, voeg eventueel een beetje water toe

Schep de rijst door het gerecht en roerbak kort

Serveer vervolgens warm