Tomatensalade met perzik


 


Tomatensalade met perzik

5 tomaten

11⁄2 el Thaise chilipasta (Maepranom)

80 ml extra vierge olijfolie, plus extra

2 el sherryazijn (of rode-wijnazijn)

1 tl lichtbruine basterd-suiker

3 perziken

10 g dragon

10 g peterselie

75 g feta

Rasp een tomaat op de grove kant van een blokrasp. Doe de tomaat met de Thaise chilipasta in een mengkom. Roer goed met een garde en schenk er al roerend de olijfolie en azijn bij. Voeg de suiker toe, breng op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel nog extra azijn, suiker, chili of zout toe als je dat nodig vindt.

Snijd de andere tomaten doormidden. Snijd de perziken om de pit heen doormidden. Wip de pit eruit en snijd de helften nogmaals doormidden. Vet de tomaten en perziken licht in met olijfolie.

Leg de tomaten op het hete gedeelte van de barbecue en de perziken op het minder hete stuk. Draai de tomaten na ongeveer 1 minuut om, als er duidelijke grillstrepen op staan. Rooster ze nog een minuut. Keer ook de perziken om als ze er goed gegrild, maar niet verbrand, uitzien. Dat zal iets langer duren.

Haal de perziken van de barbecue af als ze aan alle kanten mooi gegrild zijn. Snijd de tomaten en de perziken in gelijke stukken. Pluk de blaadjes van de dragon en peterselie. Verdeel de tomaten, perziken, dragon en peterselie over een schaal en verdeel de tomatendressing erover. Verkruimel de feta over de salade.