Saté balletjes
300 gram half om half gehakt
1 ei
1 teentje knoflook geraspt
1 theelp sambal oelek
1/2 theelp djintan (gem.komijn)
1 eetlp pindakaas
peper en zout
2 eetlp gebakken uitjes (zakje)
1 à 2 eetlp paneermeel
Ingrediënten voor het sausje:
200 ml kokosmelk
2 eetlp pindakaas
50 ml chilisaus
30 ml ketjap manis
Kneed alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar. Draai er 18 balletjes van en zet die afgedekt 30 minuten in de koelkast. Moet dat? Nou, niet persé maar ik doe dat omdat de balletjes dan niet zo snel kapot gaan tijdens het bakken.
Verhit een scheutje olie of klontje boter in een koekenpan en bak de balletjes op middelhoog vuur bruin en gaar.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor het sausje en verwarm dit in een steelpannetje.
Serveer de satéballetjes met de saus (garneer met 'n lepeltje gebakken uitjes) bij rijst en sperziebonen of met frietjes en 'n salade! Of gebruik ze als borrelhapje zoals op de foto