Rabarber chutney
300 gram rabarber
1 appel
1 rode ui
15 gram gember
1 eetlepel olie
1 theelepel mosterdzaad
½ theelepel chilivlokken
50 gram rozijnen
1 theelepel koek- en speculaaskruiden
2 eetlepels (appel)azijn
100 ml water
Bereiding :
Maak de rabarber en appel schoon en snijd in stukjes.
Pel de ui en snijd klein.
Schil de gember en rasp fijn.
Verwarm de olie in een pan en bak de ui met de chilivlokken, gember en het mosterdzaad zacht.
Voeg de rabarber, appel, rozijnen en koek- en speculaaskruiden toe. Bak kort mee.
Blus af met de azijn en het water.
Laat het geheel 15-20 minuten met de deksel op de pan op een lage stand koken.
Roer af en toe om en voeg eventueel wat extra water toe.
Prak de chutney fijn met een vork en voeg naar smaak extra azijn of kruiden toe.
Laat afkoelen en bewaar in afsluitbare bakjes of glazen in de koelkast.