Pittige wortelsoep
1 kilogram wortels
2 teentjes knoflook
1 ui
2 theelepels kerrie of korianderpoeder
1 rode peper (ontpit) of 1 volle theelepel sambal of harissa
100-125 gram crème fraîche/ kookroom/ kokosmelk
1 groentebouillonblokje
Was de wortels en schil ze eventueel. Verwijder de uiteindes. Snijd de wortels in grove stukken.
Pel en snijd de ui en knoflook. Als je de rode peper gebruikt, snijd in ringetjes en ontpit.
Bak in een beetje boter of olie de ui en knoflook aan, zo’n 3-4 minuten op een zacht vuurtje. Voeg daarna de kruiden en rode peper/ sambal/ harissa toe. Bak 1 minuutje mee.
Voeg de wortels toe, bak 1 minuutje mee en voeg daarna zoveel water toe tot ruim over de wortels. Voeg de bouillon toe en kook 15-20 minuten tot de wortels gaar zijn.
Pureer de soep en voeg daarna de crème fraîche toe. Verwarm kort en breng de soep op smaak met peper en zout.