Macaroni van vroeger
300 gram macaroni
2 stronken prei
300 gram halfom- of rundergehakt
200 gram magere spekblokjes
2 grote puntpaprika’s
250 gram champignons
250 ml passata (of basis tomatensaus of een blikje tomatenblokjes)
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 theelepels Provençaalse kruiden
versgemalen peper
geraspte kaas om te garneren
Bak de spekblokjes op laag vuur een beetje uit tot je wat bakvet in de pan hebt en doe er dan het gehakt bij. Voeg alle kruiden toe als het gehakt gaar is.
Snijd intussen de prei en paprika in ringen en stukjes en snijd de champignons in plakjes. Doe ze bij het gehakt en laat ze een paar minuten garen. Terwijl de groenten bakken kook je de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voeg de tomatensaus toe aan het gehakt en de groenten. Roer het gehaktmengsel en de macaroni door elkaar en dien op met geraspte kaas als garnering.