Kruidige appelsalade met rozijnen en noten
2 jonagold appels
1 granny smith appel
1 Kanzi appel
1/2 tros rode druiven
1 handvol gele rozijnen
100 gram gemixte noten
peper
kaneelpoeder
nootmuskaatpoeder
3 eetlepels zure room
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels citroensap
Was de appels en de druiven goed, ik heb de schil er niet afgehaald dan blijft het lekker crunchy. Haal het klokhuis eruit met een appelboor of snij ze in vier parten en haal dan het klokhuis weg.
Snij de appels in kleine blokjes, de druiven kun je gewoon zo laten.
Neem een grote kom erbij en doe hierin de appelblokjes, druiven, noten, en de rozijnen. Giet er daarna het citroensap er overheen en hussel goed door elkaar. Door het gebruik van het citroensap worden de appeltjes niet bruin.
Voor de dressing neem je een kommetje erbij en doe hierin de zure room, mayonaise en roer dit glad. Vervolgens voeg je naar smaak peper, nootmuskaat en kaneel toe en schep de dressing op de appelsalade.