Koe loi kai


 



Koe loi kai

500 gram kipfilet

100 gram maïzena

3 eieren

1 ui

1 rode paprika

1 gele paprika

1 groene paprika

Een scheutje olie om in te bakken

Olie om in de frituren

Peper en zout

VOOR DE ZOETZURE SAUS :

120 ml azijn

4 eetlepels ketchup

2 eetlepels gembersiroop

100 gram suiker

2 eetlepels sojasaus

Meng de ingrediënten voor de zoetzure saus met elkaar en laat de smaken even intrekken.

Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi met peper en zout. Meng de kip met de helft van de maïzena. Kluts de eieren los. Haal de kip door het eiermengsel en vervolgens nogmaals door de maïzena. Frituur de kip in 3 á 4 minuten goudbruin en knapperig. Frituur niet alles tegelijk, dan koelt de olie te snel af.

Snijd de ui en de paprika’s in stukjes. Verhit een beetje olie in een hapjespan en bak de ui tot hij glazig ziet. Doe de paprika bij de ui en bak even mee. Zet het vuur laag en giet de saus in de pan. Laat de saus pruttelen tot hij dikker wordt. Voeg de gefrituurde kip toe en roer alles door elkaar. Zorg dat alle stukjes kip omringt zijn door zoetzure saus. Laat een paar minuten pruttelen.

Serveer de krokante kip met zoetzure saus in combinatie met witte rijst.