Kipfiletschnitzels uit de Airfryer




 

Kipfiletschnitzels uit de Airfryer

2 kipfilets (horizontaal doormidden gesneden)

Zout en peper naar smaak

45-60 g mayonaise

15 g gele mosterd

Voor de krokante korst:100 g panko paneermeel

50 g geraspte Parmezaanse kaas

2 g versgemalen zwarte peper (of naar smaak)

3 g paprikapoeder

3 g knoflookpoeder

1,5 g uienpoeder

3 g Italiaanse kruiden

1,5 g gedroogde peterselie

0,5 g chilivlokken (of naar smaak)

Kookolie in sprayvorm of een kwastje met olie

Voorbereiding van de kip: Snijd de kipfilets horizontaal doormidden, zodat je vier dunnere stukken hebt. Bestrooi beide kanten met zout en peper.

Maak de marinade: Meng in een kom de mayonaise en mosterd. Smeer de kip aan beide kanten goed in met dit mengsel.

Bereid de paneerlaag: Meng in een andere kom de panko, Parmezaanse kaas, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden, peterselie en chilivlokken goed door elkaar.

Paneer de kip: Haal elk stuk kip door het paneermengsel en druk goed aan zodat de korst mooi blijft zitten.

Voorbereiding Airfryer: Spray of bestrijk de bodem van het airfryer-mandje lichtjes met olie. Leg de gepaneerde kipfilets in een enkele laag in de airfryer.

Bakken: Bak de kip op 200°C gedurende 10-12 minuten, keer halverwege om en spray eventueel een klein beetje extra olie voor een extra krokante korst.

Controleer de gaarheid: De kip is klaar wanneer de buitenkant goudbruin en krokant is, en de interne temperatuur minstens 75°C bedraagt.

Serveren: Geniet van deze heerlijke kipschnitzels met je favoriete saus of een frisse salade!