Kip jalfrezi
400 g kipfilet
400 g tomatenblokjes
3 tenen knoflook
2 sjalotten
1 groene peper
1 rode peper
1 groene paprika
1 rode paprika
1 limoen
3 tl gemalen komijnzaad (djintan)
3 tl gemalen koriander (ketoembar)
3 tl kurkuma
2 tl garam masala
2 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
2 cm verse gember
Verse koriander
Witte rijst
Naan (optioneel) (Patak's)
Zonnebloemolie
Maak een marinade van 1 tl gemalen komijnzaad, 1 tl gemalen koriander, 1 tl kurkuma, 1 tl garam masala, 2 tl paprikapoeder, een snuf cayennepeper en het sap van een 1/2 limoen. Voeg 400-500 g gesneden kipfilet toe en marineer minimaal 10 minuten.
Snijd ondertussen 1 rode en 1 groene paprika in blokjes, snipper 2 sjalotten en snijd 3 tenen knoflook fijn. Snijd ook 1 groene en/of 1 rode peper in reepjes of ringen en rasp 2-3 cm verse gember.
Bak de gemarineerde kipfilet in een flinke scheut zonnebloemolie rondom bruin op (middel)hoog vuur in 4-5 minuten. De kip hoeft nog niet volledig gaar te zijn.
Zet het vuur iets lager en voeg de gesnipperde sjalot toe en bak al omscheppend 3-5 minuten mee.
Voeg de rode en groene peper, knoflook en verse gember toe en bak al omscheppend 1-2 minuten mee.
Voeg 1 tl garam masala, 2 tl kurkuma, 2 tl gemalen komijnzaad, 2 tl gemalen koriander en een flinke snuf zout toe. Bak al omscheppend 1-2 minuten mee.
Voeg de gesneden paprika toe samen met 1 blik tomatenblokjes. Meng grondig en laat 10-15 minuten zachtjes pruttelen of tot het de gewenste dikte heeft. Serveer met witte rijst en/of naan, verse koriander en een schijfje limoen.