Indonesische nasi goreng met ontbijtspek en kip




 

Indonesische nasi goreng met ontbijtspek en kip

Ingrediënten:

 500 gram rijst (van te voren gaar gekookt)

-100 gram ontbijtspek

 250 gram kipfilet

 1 dunne prei

-2 grote uien

-3 teentjes knoflook

-mespunt nootmuskaat

 2 eetlepels ketap manis (zoete ketjap)

kippenbouillonblokje

peper en zout

1 mespuntje kentjoerpoeder

 1 stukje trassi (theelepel)

 1-2 theelepels sambal oelek

paar takjes selderij fijngesneden

 2-3 eetlepels olie

Bereiding:

- Snij de uien en knoflook heel fijn.

- Snij de kip en het ontbijtspek in kleine stukjes. (de kip kan van te voren ook worden gekookt met wat zout en peper in een klein laagje water. Daarna in kleine stukjes scheuren.)

- Snij de prei in dunne reepjes.

- Verhit de olie en fruit de ui, knoflook en trassi een paar minuten.

- Voeg dan het ontbijtspek toe en bak dit even mee.

- Voeg dan de kip toe en bak alles goed rond om.

- Voeg het kippenbouillonblokje verpulverd toe, de kentjoer, een snufje nootmuskaat en de sambal.

- Voeg dan de gekookte rijst toe en meng alles goed door elkaar.

- Voeg de ketjap toe en de fijngesneden prei en selderij.

- Voeg zout naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.

- Dien de nasi op met plakjes komkommer, een gebakken ei, kroepoek, atjar en gefruite uitjes!