Indische stoofpot met kip
300 gram kipfilet (in stukjes)
1 aubergine
2 uien
2 teentjes knoflook
1 zoete aardappel
250 gram champignons
2 tomaten
50 gram (diepvries)sperziebonen
1 blokje kippenbouillon
500 ml water
8 eetlepels sojasaus
4 theelepels sesamolie
4 eetlepels honing
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
3 theelepels knoflookpoeder
1 theelepel paprikapoeder
2 laurierblaadjes
peper en zout
We beginnen met het snijdwerk: Was de aubergine en snijd deze in blokjes. Snipper de uien en snijd de knoflook in kleine plakjes. Snijd de champignons in schijfjes. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
Neem een grote (braad)pan en doe hier wat olijfolie of bakboter in.
Bak in deze pan de kipfiletblokjes met paprikapoeder, peper en zout tot ze lekker bruin zijn.
Voeg de uitjes, knoflook, champignons, aubergine en zoete aardappels toe en bak even mee. Zo circa 5 tot 10 minuten, totdat de uitjes glazig worden en de champignons een beetje bruin.
Maak kippenbouillon: kook het water (in de waterkoker bijvoorbeeld) en los het bouillonblokje op in het gekookte water.
Voeg de kippenbouillon, sojasaus, sesamolie, knoflookpoeder, gemberpoeder, laurierblaadjes, honing en tomatenblokjes toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
Voeg de sperziebonen toe.
Laat het geheel lekker sudderen voor minimaal 45 minuten op laag vuur. Roer af en toe even om.
Haal voor het serveren de laurierblaadjes uit de pan.
Serveertip: Ik vind dit gerecht heerlijk met rijst.