Goulash met rundvlees en rode wijn

 Goulash met rundvlees en rode wijn

700 gr runderlappen

250 ml rode wijn, of meer naar behoefte/smaak

100 gr rode paprika, in stukjes

100 gr wortel, in kleine blokjes of schijfjes

1 groot blikje tomatenpuree, 70 gr

1 ui, gesnipperd

1 teen knoflook

paar takjes verse tijm

zout

peper

olijfolie

Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen, snij in blokjes en bestrooi flink met zout en peper.

Verhit olijfolie in een (gietijzeren) braadpan en bak het vlees erin aan. Schep het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het braadvet. Voeg de wortel toe en fruit nog even mee. Pers de teen knoflook erbij, voeg paprika en tomatenpuree erbij en roer door elkaar. Voeg het vlees toe en schenk er zoveel rode wijn bij dat het vlees net onder staat. Roer nogmaals door. Laat alles door en door heet worden, duw een paar takjes tijm onder het stoofvocht en sluit de pan met de deksel.

Controleer tussentijds of de goulash nog voldoende vocht heeft. Stoof de goulash tot het rundvlees heerlijk zacht is. Afhankelijk van het gebruikte vlees, de pan en de temperatuur waarbij je stooft kan het langer of korter duren.

Schep de goulash samen met rijst of puree op borden