Gemarineerde kip met aardappeltjes uit de oven
8 middelgrote aardappels
2 eetlp zonnebloemolie
1 klontje boter
snufje zout
1 eetlp kerriepoeder
500 gram kipdijfilet
of kipfilet
1 eetlp sesamolie
voor de marinade:
100 ml bier
50 ml sojasaus
3 teentjes geperste knoflook
2 eetlp suiker
1 theelp grove mosterd
1 Spaanse peper met zaadjes
Snijd de kip in grove stukken. Meng alle ingrediënten van de marinade door elkaar. Leg de kip hierin en laat minimaal 2 uurtjes in de koelkast marineren.
Ondertussen schil (of was) je de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze 3 minuten, giet 't water af en laat afkoelen.
Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en laat even op temperatuur komen.
Warm de oven voor op 180 graden (hete lucht 160gr.). Bekleed een bakplaat met bakpapier (of neem een royale ovenschotel) en vet een helft ervan in met de sesamolie. Hier leg je de stukjes kip op.
Smelt in een steelpannetje het klontje boter. Meng hier de zonnebloemolie, zout en kerriepoeder door en schenk dit dan over de gekookte aardappels. Schep om en leg de aardappeltjes bij de kip.
Zet de bakplaat in de oven en bak ongeveer 35 minuten op 180 graden(160 gr.) maar draai de kip na 15 minuutjes wel even om. Serveer met een lekkere salade.