Chinese Sinaasappel kip
2 grote kipfilets
1/2 tl zout
1/4 tl peper
1/2 kopje maïzena
1 1/2 kopje bloem
1 ei
1 el zonnebloemolie
300 ml water
500 ml olie om in te bakken
Voor de saus:
1 kleine ui, grof gesneden
60 ml verse Sinaasappelsap
1 tl sinaasappelrasp
2 el sojasaus
60 ml rijstazijn of witte azijn
1/2 kopje bruine suiker
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el maïzena
2 el water
1 el kookolie
Snijd de kip in blokjes en meng de Maïzena, bloem, zout en peper in een kom. Voeg het ei, olie en het water toe en meng dit met een garde tot een glad beslag.
Voeg de kip toe aan het beslag en laat dit een half uurtje in de koelkast staan.
Schenk de olie in een koekenpan en verwarm dit op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze in ongeveer 4 minuten gaar en goudbruin. Neem de kip uit de pan en leg deze op een stuk keukenrol.
Meng de Sinaasappelsap, sinaasappelrasp, sojasaus, azijn, bruine suiker en de knoflook in een kleine kom.
Doe de olie in een steelpannetje en verwarm dit. Bak de ui hier een paar minuten lang in zodat deze wat zachter wordt. Voeg de saus nu toe en meng de Maïzena met het water. Voeg ook dit toe aan de saus en verwarm dit zo'n 4 minuten of totdat de saus dik begint te worden.
Voeg de kip nu aan de saus toe en bedek alle kip met de saus. Lekker met witte rijst en wat sesamzaadjes.