Cajunkip met zoete aardappel en spruitjes


 


Cajunkip met zoete aardappel en spruitjes

400 gram zoete aardappelen

2 theelepels cajunkruiden zonder zout

2 eetlepels olie

200 gram kipfilet

1 (rode) ui

400 gram spruitjes

1 appel

1 eetlepel rozijnen

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak de aardappelen schoon en snijd in blokjes.

Maak een marinade van de cajunkruiden en olie.

Schep de helft van de marinade door de aardappelen en verdeel op een bakplaat.

Bak de aardappelen 10 minuten. Schep na 5 minuten een keer om.

Snijd de kipfilet in repen en meng de rest van de marinade erdoor.

Leg de kip naast de aardappelen en was je handen. Bak de aardappelen en kip in de oven 5 minuten.

Pel de ui en snijd in halve ringen.

Strooi de ui over de aardappelen en kip en bak nog eens 5 minuten.

Maak de spruitjes schoon en kook in weinig water in 10 minuten gaar.

Maak de appel schoon en snijd in plakjes. 

Meng de appel met de rozijnen door de spruitjes.

Serveer de spruitjes bij de kip met aardappelen.