Bami zoals van de Chinees
6-8 bami / mienestjes
3 eieren
200 gr hamblokjes
150 gr diepvries doperwten
1 theelepel uipoeder
1 theelepel knoflookpoeder
0.5 theelepel vetsin of 1 blokje kippenbouillon
zonnebloemolie
zout
witte peper
sambal oelek voor erbij
Kook de mie nestjes in ruim kokend water met een schepje zout. Giet af en spoel goed na met koud water. Je wilt al het aanhangende zetmeel eraf wassen. Masseer eventueel na met een klein beetje olie. Laat drogen.
Kluts de eieren samen los en bak een omelet. Snijd deze in reepjes en zet apart.
Verwarm een flinke scheut olie in de pan. Voeg de uien- en knoflookpoeder toe en bak even mee. Bak hier eerst de hamreepjes in, tot ze een beetje bruin worden (ongeveer 3 minuten).
Nu mag de bami erbij. Strooi de vetsin of een verkruimeld blokje bouillon er over. Bak dit zo’n 5 minuten mee, terwijl je door blijft scheppen.
Voeg vervolgens de doperwten en omeletreepjes toe. Schep een paar keer goed door, zodat alles met elkaar mixt. Breng op smaak met wat witte peper en als het nodig is, wat zout (waarschijnlijk niet).
Serveer je Chinese bami met sambal oelek!