Aardappelcurry met ei
4 eieren
600 gram aardappelen
1 ui
15 gram gember
1 (rode) peper
400 gram sperziebonen
1 eetlepel olie
1 eetlepel kerriepoeder
100 ml water
¼ blokje (groente)bouillontablet met minder zout
1 eetlepel kokosmelk light
Bereiding :
Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook in weinig water in 5 minuten gaar.
Pel de ui en snijd klein.
Schil de gember en rasp fijn.
Maak de peper schoon en snijd in reepjes.
Maak de sperziebonen schoon.
Fruit de ui en gember in de hete olie. Bak de kerriepoeder kort mee.
Voeg de aardappelen, peper, het bouillontablet en water toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zacht stoven.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Pel de eieren en snijd in parten.
Meng de parten ei en de kokosmelk door de curry en roer goed door.
Serveer de sperziebonen bij de curry.