Zomerse fruitsalade maken met limoncello
5-10 muntblaadjes
100 ml limoncello
60 gr suiker (optioneel)
rasp van ½-1 limoen
2 perziken of nectarines, geschild en in partjes
2 kiwi’s, geschild en in plakjes
125 gr blauwe bessen
250 gr aardbeien, ontkroond en de grote gehalveerd
600 gr kwark
30 gr amandelschaafsel
Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes en doe deze samen met de limoncello, de suiker en de limoenrasp in een kom. Meng alles goed door. Voeg het fruit toe en schep dit om, zodat alles goed met elkaar gemengd is. Laat het fruit minimaal 1 uur op kamertemperatuur staan.
Verwarm voor het amandelschaafsel de oven voor op 160 °C. Verdeel het amandelschaafsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het 8-12 minuten tot het goudbruin is. Schep het amandelschaafsel halverwege de baktijd om. Houd het tegen het einde goed in de gaten, om te voorkomen dat het amandelschaafsel te donker wordt.
Verdeel de kwark over 6 borden of bakjes en schep daar de fruitsalade met aanhangend vocht op. Besprenkel de fruitsalade met het achtergebleven vocht en garneer tot slot met het geroosterde amandelschaafsel.