Zomerse fruitsalade met Limoncello


 

Zomerse fruitsalade maken met limoncello 

5-10 muntblaadjes

100 ml limoncello

60 gr suiker (optioneel)

rasp van ½-1 limoen

2 perziken of nectarines, geschild en in partjes

2 kiwi’s, geschild en in plakjes

125 gr blauwe bessen

250 gr aardbeien, ontkroond en de grote gehalveerd

600 gr kwark

30 gr amandelschaafsel

Snijd de muntblaadjes in fijne reepjes en doe deze samen met de limoncello, de suiker en de limoenrasp in een kom. Meng alles goed door. Voeg het fruit toe en schep dit om, zodat alles goed met elkaar gemengd is. Laat het fruit minimaal 1 uur op kamertemperatuur staan.


Verwarm voor het amandelschaafsel de oven voor op 160 °C. Verdeel het amandelschaafsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het 8-12 minuten tot het goudbruin is. Schep het amandelschaafsel halverwege de baktijd om. Houd het tegen het einde goed in de gaten, om te voorkomen dat het amandelschaafsel te donker wordt. 


Verdeel de kwark over 6 borden of bakjes en schep daar de fruitsalade met aanhangend vocht op. Besprenkel de fruitsalade met het achtergebleven vocht en garneer tot slot met het geroosterde amandelschaafsel.