Zoete aardappelsoep met kipballetjes
500 gr zoete aardappel
400 gr tomatenblokjes
1 liter groentebouillon
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl rozemarijn
1 tl oregano
peper
Je kan voor dit recept kant-en-klare kipballetjes gebruiken, maar zelfgemaakte zijn natuurlijk wel wat lekkerder! Voor zelfgemaakte kipballetjes heb je nodig: 150gr kipgehakt, 1 tl Italiaanse kruiden, 20gr parmezaanse kaas, 1 boterham, melk, peper en zout. Doe het kipgehakt in een kom samen met de kruiden, geraspte parmezaanse kaas en een snufje peper en zout. Doe wat melk in een diepbord en leg een boterham (zonder korst) erin. Knijp de boterham uit en meng dan door het gehakt. Draai mooie kleine kipballetjes en bak ze in een pan of ongeveer 15-20 minuten in de oven op 200 graden.
Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Doe dan een scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook aan voor 2-3 minuten. Doe dan de zoete aardappelblokjes en de kruiden erbij. Bak dit nog eens 2-3 minuten en voeg dan de bouillon en de tomatenblokjes toe. Laat de soep nu 20-25 minuten rustig pruttelen. Bak ondertussen de kipballetjes in een pan of in de oven. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer. Serveer de zoete aardappelsoep met kipballetjes, een scheutje kookroom en wat verse peterselie.