Zo maak je limoncello
300 gram citroenschillen (ongeveer 15 citroenen)
1 liter alcohol 96%
1,5 liter water
600 gram kristalsuiker
Spoel de citroenen af en schil ze met een dunschiller. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk wit meeneemt tijdens het schillen, want hierdoor wordt de limoncello bitter.
Doe alle citroenschillen in een grote weckpot en voeg er 1 liter alcohol 96% aan toe. Sluit de weckpot goed af en plaats op een donkere en koele plek. Laat de schillen voor 4 weken in de alcohol trekken. Schud tussentijds – minimaal 3 keer per week – de pot, hierdoor kunnen de etherische oliën van de citroenschillen beter in de alcohol trekken.
Na 4 weken kun je de citroenschillen eruit zeven. Vang de overgebleven alcohol op. Meng op een laag vuurtje het water met de suiker en laat deze oplossen. Laat afkoelen en giet dit voorzichtig bij de overgebleven alcohol.
Roer door en verdeel de limoncello over glazen flessen. Bewaar de limoncello in de vriezer.