Spitskoolstamppot
1 kg kruimige aardappelen
1 rode paprika
4 el extra vierge olijfolie
1 tl komijnpoeder
400 g gesneden spitskool
500 g kipfiletblokjes
2 el ketjap manis
1 el sambal badjak
Kook de aardappelen in 10-12 min. gaar.
Snijd intussen de paprika in reepjes. Verhit 2 el olijfolie in een wok. Bak de paprika met de komijnpoeder voor 1 min.
Voeg de spitskool toe en roerbak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep de groenten uit de pan en houd apart.
Verhit 2 el olijfolie in de wok en roerbak de kip in 5 min. gaar.
Giet de aardappelen af en houd een kopje kookvocht apart. Doe de aardappelen met het kookvocht in de pan en stamp tot een smeuïge puree.
Schep de paprika met de spitskool erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de ketjap manis toe aan de kip en verwarm 1 min. mee. Voeg ook de sambal toe aan de kip en bak 1 min. mee
Verdeel de spitskoolstamppot over 4 borden en schep de pittige kip erop.