Snelle Thaise satésaus




 

Snelle Thaise satésaus

1 ui gesnipperd

2 teentjes knoflook fijngehakt

200 ml kokosmelk (crème)

150 gram pindakaas met nootjes

ca. 2 flinke eetlepels Thaise rode curry (afhankelijk van het merk)

ca. 50 ml zoete chilisaus

ca. 50 ml ketjap manis

ca. 10 ml sesamolie

ca. 50 ml water

peper en zout naar smaak

Bereidingswijze: 

Fruit de ui aan en bak de knoflook mee totdat het gaar is. 

Bak kort de curry mee, voeg de kokosmelk, chilisaus en ketjap toe. 

Meng door en breng aan de kook.

Doe de hittebron uit. Voeg de pindakaas toe en los op in de saus. 

Breng op smaak met sesamolie, peper en zout. 

Maak de saus desgewenst dunner met water. 

Lekker met kokosrasp, bosuitjes en/of gefrituurde uitjes.