Sambal Oelek (eenvoudige Indische pittige saus met een smaakje)
vermalen:
10 rode Spaanse pepers
2 groene Spaanse pepers
5 rode cayennepepers
5 rode ronde sjalotten
1 medium rode tomaat
3 el rijstolie
toevoegen:
1-1½ tl zout
¼ tl kurkuma (optioneel)
½-1 tl garnalenpasta
¼-1 tl palmsuiker
1 limoen, het sap
3 el rijstolie
2 citroenblad, dun gesneden (garnering)
Vermaal alle ingredienten volgens het lijstje vermalen.
Voeg 3 el olie toe, weer even blenderen.
Voeg zout en eventueel kurkuma toe, even mixen.
Neem een medeium wok met anti-aanbaklaag, doe daar wat olie (1 el) in plus de garnalenpasta, even fruiten tot het ruikt. Olie (2 el) erbij, palmsuiker erbij en oplossen.
Het vermaalsel erbij en bakken tot het vocht grotendeels verdampt is en de olie bovenkomt.
Limoensap erdoor mengen