Rodekool met cranberries
500 gram aardappelen
1 appel
500 gram rodekool (gesneden)
2 laurierbladeren
6 kruidnagels
20 gram gedroogde cranberries
150 gram varkensvleesreepjes
peper
2 eetlepels vloeibare margarine
nootmuskaat
100 ml halfvolle melk
azijn
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Maak de appel schoon en snijd in blokjes.
Breng de rodekool in een scheutje water met de appel, laurier, kruidnagels en cranberries aan de kook. Kook de kool in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi de reepjes vlees met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 8 minuten gaar en lichtbruin.
Breng de melk aan de kook.
Maak van de aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
Verwijder de laurierbladeren en kruidnagels uit de rodekool en breng de groente op smaak met wat azijn.
Serveer de vleesreepjes en aardappelpuree erbij.