Rode kool met appeltjes
½ rode kool of 500 gram gesneden rode kool
40 gram gedroogde appeltjes
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
kaneel, peper
6 aardappelen
200 gram kippendijfilet
2 eetlepels vloeibare margarine
azijn
1 eetlepel suiker
Schaaf de rode kool in fijne slierten.
Snijd de gedroogde appeltjes in stukjes.
Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes.
Breng de kool met weinig water, de appeltjes, de kruidnagels met laurierblad, wat peper en kaneel aan de kook. Kook de rode kool in 30 minuten gaar.
Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
Verwijder het laurierblad met de kruidnagels uit de kool en maak de kool op smaak met wat azijn en suiker.
Serveer de kipreepjes en aardappelen erbij.