700 gr zoete aardappelen
500 gr schoon gemaakte spruitjes
3 el olijfolie
2 tl gemalen komijn
1 tl gemberpoeder
2 tl knoflook poeder
1 tl chili flakes*
2 tl zout
3 kipfilets
100 ml water
1 komkommer
3 el azijn
4 druppels vloeibare zoetstof
6 trostomaten
Was de komkommer goed af en snijd deze in hele dunne plakjes, voeg er de azijn en zoetstof bij. Proef of de verhoudingen goed zijn.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken, kook ze samen met de spuitjes tot ze gaar zijn.
Meng in tussentijd de olie, gemalen komijn, gemberpoeder, knoflook poeder, chili flakes en het zout goed door elkaar je krijgt dan een dikke pasta, smeer daar de kipfilets goed mee in.
Verwarm een anti aanbak pan goed voor en bak de kip voor 2 minuten aan ieder zijde, voeg het water toe en laat deze met de deksel erop 5 minuten op laag vuur pruttelen, draai de kip om en laat deze ook 5 minuten pruttelen.
Halveer de tomaten en laat deze 3-4 minuten op de platte kant mee bakken, de marinade die nog in de pan aanwezig is geeft de tomaat een lekkere smaak.
Pureer de gekookte zoete aardappel en spruitjes met een pureestamper en maak op smaak met zout en peper.
Snijd de kip in schuine stukjes en verdeel deze met de puree over 4 borden, leg op ieder bord 3 halve tomaatjes en wat zoetzure kommer.
Heb je nog wat marinade jus in je pan verdeel deze over de kip.