Kruidige hachee
5 uien
50 gram boter
600 gram hacheevlees
Zout en peper naar smaak
2 eetlepel bloem
1 runderbouillonblokje met 1/2 liter warm water
2 eetlepel azijn
1 theelepel suiker
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
Snijd de ui in stukken en smelt de boter in een braadpan. Braad het vlees onder constant roeren aan.
Voeg er na 2 minuten de ui aan toe. Breng het geheel op smaak met wat zout en peper
Bestuif het mengsel met wat bloem en roer dat vervolgens goed door elkaar.
Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg daarna een halve liter warm water toe. Het vlees met net onder het water staan.
Voeg dan de suiker, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe en breng het langzaam aan de kook.
Doe de deksel schuin op de pan en laat het geheel drie uur lang sudderen op laag vuur.
Serveer de kruidige hachee met groenten en rijst of aardappelen.