Krieltjes groenten en worst uit de airfryer
300 g Krieltjes
1 Courgette
1 Rode paprika
1 Gele paprika
1 rode ui
0.75 el Tijm vers
250 g Runderchipolataworstjes
1 el Olijfolie
1 snufje Zout
1 snufje Peper zwart
Verwarm de airfryer voor op 180 of 190 graden.
Snijd de krieltjes doormidden en besprenkel met wat olijfolie en strooi er zout over naar smaak. Hussel even goed en bak de krieltjes ca. 15 minuten in het mandje of de bakplaat van de airfryer.
Maak ondertussen de groenten schoon. Snijd de courgette de lengte in vieren en vervolgens in niet te kleine stukken, halveer de paprika en snijd in repen, hak de ui grof. Snijd de worstjes in drieën.
Schep groenten en worst in een kom, sprenkel er olijfolie over, de tijmblaadjes, zout en peper en hussel alles goed door elkaar.
Haal het mandje of de bakplaat na 15 minuten uit de airfryer, verdeel de groenten en worststukken erover en bak nog eens 20 minuten. Controleer na 10 minuten het bakproces. Gaat het te hard en worden de groenten te donker, verlaag dan eventueel de temperatuur.
Controleer of de worstjes gaar zijn door er een te halveren. Is deze nog niet helemaal gaar, verleng de baktijd dan met ca. 5 minuten.