Kippendij in pittige botersaus
500 gram kippendij
1 jalapeño peper - in ringetjes gesneden
3 tenen knoflook - gesnipperd
2 el kappertjes
15 groene olijven
1 el gedroogde oregano
400 ml kippenbouillon (Maggi)
4 el bloem
peper
2 takjes verse basilicum
3 el olijfolie
50 gram roomboter
Bestrooi de kippendijen met wat peper aan beide zijdes, haal ze daarna met beide zijdes door de bloem zodat ze overal een laagje bloem hebben.
Verhit een koekenpan ( of hapjespan) en doe hier een scheut olijfolie in, leg de kippendijen in de pan en bak ze aan beide zijdes mooi goudbruin. (gaar dus). Haal ze daarna uit de pan en leg apart op een bord.
Schep de roomboter in de pan en laat smelten voeg de jalapeño, knoflook, kappertjes, oregano, en groene olijven toe en bak ze een paar minuten. Blus af met de bouillon en roer met een houten lepel. Is de saus niet gebonden genoeg voor je? Voeg dan een beetje extra bloem toe.
Leg de kippendijen weer terug in de pan en laat even smoren in de saus, schep deze ook over het vlees heen in de pan.
Serveer bijvoorbeeld met wat orzo, maar een gekookt aardappeltje kan ook!