Kippen-tomatensoep met stukjes gegrilde kip



 Kippen-tomatensoep met stukjes gegrilde kip

1 liter water

1 kippenbouillonblokje

300 gram restjes gegrilde kip, in stukjes gesneden

1 grote wortel, geschild en in hele kleine blokjes gesneden

1 prei, gewassen en in dunne ringen gesneden

1 ui, fijngehakt

1 pakje tomatensoepkruiden van Honig

75 gram vermicelli

2 el ketjap manis

1 el suiker

zout en peper naar smaak

olijfolie

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en prei toe en bak ze tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten.

Voeg de gegrilde kipstukjes toe aan de pan en bak ze kort mee om op te warmen.

Voeg het water en het kippenbouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 10 minuten.

Voeg de tomatensoepkruiden, vermicelli, ketjap manis en suiker toe aan de soep. Roer goed door en laat nog 5 minuten sudderen, of tot de vermicelli gaar is.

Breng de soep op smaak met zout en peper naar smaak.

Zodra de vermicelli gaar is, haal je de pan van het vuur. Laat de soep een paar minuten rusten.