Kipcurry met rijst

 


Kipcurry met rijst

400 g basmati rijst

400 g kipfilet

3 uien

3 appels

1 zakje currysaus

3 tenen knoflook

4 el rozijnen

2 tl rietsuiker

2 blikjes tomatenpuree

2 el ketjap

2 tl paprikapoeder

1 blokje  kippenbouillon

50 ml vloeibare margarine

300 ml water

zout

peper

Snij de kip, uien en appels in stukjes: kip klein, uien en appels iets groter. Pel en snij de knoflook fijn. Bak de kipstukjes met zout en peper in de braadpan met vloeibare margarine, tot ze rondom bruin zijn. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze op een bord. Bak de uien in de pan tot ze glazig zijn. Voeg, op laag vuur, al roerend het water, de curry en de rest van de ingrediënten toe. Laat het geheel met het deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om tot de appel gaar is. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer samen met de kipcurry. Breng op smaak met zout en peper.