Kip Siam
150 gram basmatirijst
2 kipfilets, in blokjes gesneden
2 el bloem
2 rode pepertjes, in reepjes gesneden (verwijder de zaadjes)
3 el oestersaus
2 el sojasaus
2 teentjes knoflook, plakjes gesneden
2 uien, in grove stukken gesneden
2 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
1 el sesamzaad
50 gram cashewnoten, geroosterd
zout en peper naar smaak
olijfolie
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de cashewnoten toe en rooster ze in 3-5 minuten goudbruin. Haal de geroosterde cashewnoten uit de pan en zet ze apart.
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Zodra de rijst gaar is, laat je deze afgedekt staan.
Meng de kippenblokjes met wat zwarte peper en een scheutje sojasaus. Meng de kip door de bloem.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan of wok op middelhoog vuur.
Voeg de kippenblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
Voeg indien nodig wat extra olijfolie toe aan de pan.
Voeg de ui, de rode pepertjes, de bosui en de knoflook toe en bak dit 2-3 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
Voeg de oestersaus en sojasaus toe aan de pan en roer goed door. Laat het mengsel een paar minuten sudderen.
Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan en roer alles goed door elkaar zodat de kip bedekt is met de saus.
Strooi de sesamzaadjes over de kip en voeg de cashewnoten toe.
Verdeel de gekookte basmatirijst over twee borden.
Schep de kip met saus en groenten over de rijst.
Garneer met wat gesneden bosui.