Kapucijners met spek en stroop.
1 blik kapucijners (400g, uitgelekt)
150 gram spekreepjes
1 grote ui (grof gesneden)
1 el appelstroop
peper en zout
olijfolie
Bak de spekjes in een koekenpan met een klein scheutje olijfolie op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Haal ze uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
Bak in hetzelfde vet de ui tot ze mooi zacht en goudbruin zijn.
Spoel de kapucijners af en laat uitlekken. Voeg ze bij de ui in de pan en verwarm ze een paar minuten mee.
Roer de appelstroop door de kapucijners en ui, laat 1 minuut zachtjes pruttelen.
Spekjes weer erbij, alles even omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout (maar meestal zijn de spekjes al zout genoeg).
Dit gerecht kan je zo eten of met wat aardappelpuree of met een broodje.