Kalkoen met sinaasappelsaus
1 (biologische) sinaasappel
peper
kaneel
gemberpoeder
500 gram aardappelen
200 gram kalkoenfilet
2 eetlepels vloeibare margarine
400 gram bloemkool
Boen de sinaasappel goed schoon en snijd de buitenkant van de schil eraf. Snijd de schil in reepjes.
Kook de reepjes sinaasappelschil een paar minuten in wat water. Giet het water af.
Pers de sinaasappel uit.
Verwarm het sinaasappelsap en laat dit enigszins inkoken.
Roer de schilletjes erdoor en maak de saus op smaak met peper, wat kaneel en een mespuntje gemberpoeder.
Laat de saus afkoelen.
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Bestrooi de kalkoenfilets met peper.
Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en lichtbruin.
Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in rozen en snijd de steel in stukjes. Kook de bloemkool in ca. 10 minuten gaar.
Serveer de saus bij de kalkoen, de bloemkool en aardappelen.