Indische bruine bonensoep
700 g bruine bonen
400 g fijne soepgroente
200 g katenspek
2 aardappelen
2 tenen knoflook
1 pot runderbouillon (340 ml) (Maggi)
3 el ketjap manis ( ABC )
3 el gebakken uitjes
Witte rijst
Neem 1 pot runder bouillon en schenk in een soeppan. Voeg 3 potten water toe en breng tegen de kook.
Snijd ondertussen 200 g katenspek in stukjes en bak al omscheppend zonder olie in de pan licht krokant.
Voeg de laatste paar minuten 2-3 gesneden tenen knoflook toe aan het katenspek en fruit even mee. Laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg 400 g fijne soepgroenten toe aan de soep samen met 2 kleine in blokjes gesneden (voorgekookte) aardappelen.
Laat 700 g bruine bonen uitlekken en spoel af onder koud water. Voeg toe aan de soep en verwarm nog 5-10 minuten zonder te koken.
Voeg 3 el ketjap manis toe samen met 3 el gebakken uitjes. Voeg nu ook de katenspek toe. Serveer met witte rijst en/of bijvoorbeeld een kipgerecht of frikadel pan.