Indische bruine bonensoep




 

Indische bruine bonensoep

700 g bruine bonen

400 g fijne soepgroente

200 g katenspek

2 aardappelen

2 tenen knoflook

1 pot runderbouillon (340 ml) (Maggi)

3 el ketjap manis ( ABC )

3 el gebakken uitjes

Witte rijst

Neem 1 pot runder bouillon en schenk in een soeppan. Voeg 3 potten water toe en breng tegen de kook.

Snijd ondertussen 200 g katenspek in stukjes en bak al omscheppend zonder olie in de pan licht krokant.

Voeg de laatste paar minuten 2-3 gesneden tenen knoflook toe aan het katenspek en fruit even mee. Laat uitlekken op keukenpapier.

Voeg 400 g fijne soepgroenten toe aan de soep samen met 2 kleine in blokjes gesneden (voorgekookte) aardappelen.

Laat 700 g bruine bonen uitlekken en spoel af onder koud water.  Voeg toe aan de soep en verwarm nog 5-10 minuten zonder te koken.

Voeg 3 el ketjap manis toe samen met 3 el gebakken uitjes. Voeg nu ook de katenspek toe. Serveer met witte rijst en/of bijvoorbeeld een kipgerecht of frikadel pan.