Groninger mosterdsoep
(voor 4 personen)
50 gr boter
60 gr bloem
1 liter bouillon
3 el Marne Groninger mosterd
250 gr spekjes
125 ml room
1 prei
Laat de boter smelten in een grote soeppan, maar laat het niet bruin worden. Voeg de bloem toe om er een roux van te maken. Laat deze 4 minuten koken. Voeg de bouillon toe en roer goed door tot een gladde soep. Doe vervolgens de Marne Groninger mosterd erbij en laat het geheel 5 minuten op een laag vuur indikken. Voeg vervolgens de room toe en roer goed door, laat de soep nu niet meer koken. Bak ondertussen de spekjes lekker krokant en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier. Snijd de prei in kleine repen of ringetjes. Voeg vlak voor het opdienen de spekjes en de prei toe aan de soep. Vervang eventueel de Marne Groninger mosterd voor de Marne Grove mosterd.
Variatietip: voeg wat Kerrie poeder toe.
Variatietip: vervang eventueel 10 cl bouillon door 10 cl witte wijn.