Groentebowl met aardappels en pindasaus
500 gram aardappelen
100 gram wortelen
100 gram sperziebonen
100 gram komkommer
100 gram taugé
1 ui
2 teentjes knoflook
2 eieren
2 eetlepels olie
1 eetlepel ketjap manis met minder zout
1 theelepel sambal
50 gram pindakaas 100%
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20 minuten gaar.
Maak de wortelen, bonen, komkommer en taugé schoon.
Snijd de wortelen in stukken, de bonen doormidden en de komkommer in halve maantjes.
Pel de ui en de knoflook en snijd heel fijn.
Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
Verwarm de olie in een pan en bak de ui en knoflook 10 minuten.
Voeg de ketjap, sambal, pindakaas en melk toe en roer goed door.
Kook de wortelen en bonen in 8 minuten gaar.
Voeg de laatste minuut de taugé toe.
Giet de groente af en laat goed uitlekken en afkoelen.
Snijd de aardappelen in stukken.
Pel de eieren en snijd in parten.
Verdeel de groente, aardappelen en eieren over een schaal en serveer met de pindasaus.