Griekse kip uit de airfryer


 

Griekse kip uit de airfryer

4 kippendijen (zonder bot, ongeveer 600 gram)

2 eetlepels olijfolie

2 theelepels oregano (gedroogd)

1 theelepel paprikapoeder (zoet)

1 theelepel knoflookpoeder

1/2 theelepel komijnpoeder

1/2 theelepel citroensap

zout en peper (naar smaak)

In een kom, meng de olijfolie, oregano, paprikapoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, citroensap, zout en peper tot een marinade.

Voeg de kippendijen toe aan de marinade en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn. Laat de kip minstens 10 minuten marineren voor het beste resultaat.

Verwarm de airfryer voor op 180 graden Celsius.

Leg de gemarineerde kippendijen in het mandje van de airfryer. Bak ze gedurende 18 minuten, waarbij je de kippendijen halverwege omdraait voor een gelijkmatige garing.

Controleer of de kip volledig gaar is. De kippendijen moeten een interne temperatuur van 75 graden Celsius bereiken.