Gevulde groentesoep


 

Gevulde groentesoep

1 grote aardappel, geschild en in blokjes

1 wortel, in dunne plakjes

1 ui, in ringen

1 prei, in ringen

1 teentje knoflook, fijngehakt

3 eetl olijfolie

1 1/2 ltr groentebouillon

1 eetl milde mosterd

100 gr doperwtjes (diepvries)

100 gr witte bonen (potje)

2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in stukken

een handvol peterselie (±4 gr), fijngesneden

zout en peper

Fruit de aardappel, wortel, ui, prei en knoflook in de olijfolie tot de ui glazig is. Voeg de bouillon en de mosterd toe en laat 15 minuten op zacht vuur trekken. Roer de doperwtjes, bonen, tomaat en peterselie erdoor en laat nog eens 2 minuten trekken. Breng op smaak met zout en peper en serveer in kleine kommetjes.