Gember-kipgehaktballetjes met pindasaus
Voor de kipgehaktballetjes:
500 gram kipgehakt
1 ei
60 gram paneermeel
1 ui
1 hand fijngesneden koriander
1 jalapeño, zonder zaadjes en fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel geraspte gember
¼ theelepel cayennepeper
½ theelepel zout
peper
1 eetlepel sesamolie
Voor de pindasaus:
440 ml kokosmelk
120 gram romige natuurlijke pindakaas
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel chilipasta of sriracha
Extra ingrediënten:
2 grote wortelen, in dunne plakjes
1 rode paprika, julienne gesneden
83 gram bevroren erwten
Voeg in een grote kom het kipgehakt, het ei, paneermeel, ui, koriander, jalapeño, knoflook, gember, cayennepeper, zout en peper toe. Gebruik schone handen om te mengen en vorm er 16 gehaktballen van ter grootte van een golfbal.
Zet een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur en voeg sesamolie toe. Voeg de gehaktballen toe en bak bruin aan alle kanten, ongeveer 5-6 minuten. Als de gehaktballen bruin zijn, leg ze dan op een bord en zet apart.Zet het vuur laag en voeg de kokosmelk, pindakaas, sojasaus en chilipasta toe aan dezelfde koekenpan. Meng samen tot een saus. Voeg de wortelen en de gehaktballen toe en breng aan de kook. Dek de pan af, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.Verwijder na 15 minuten het deksel en roer er voorzichtig de doperwten en rode paprika erdoor. Laat nog 5 minuten sudderen zonder deksel. Serveer met bruine rijst, quinoa, met spiraalvormige courgette of zoete aardappel. Je zult veel saus hebben wat het juist lekker maakt! Garneer met geroosterde pinda's, lente-uitjes en koriander.